کیست مویی پایین کمر

کیست مویی پایین کمر یا سینوس پیلونیدال sinus pilonidal و یا پیلونیدال کیست pilonidal cyst خوانده می شود. سینوس مویی نوعی بیماری پوستی است و از آنجایی که نیاز به تخلیه و جراحی دارد، درمان آن مربوط به متخصص جراحی عمومی می شود. بیماری سینوس خوشخیم محسو می‌شود و ارتباطی با سرطان ندارد. کیست مویی در پایین کمر را عده با نام سرطان کیست مویی می‌شناسند که اشتباه است. زیرا مطلقا هیچ ارتباطی با سرطان ندارد.

شما با خواندن این مقاله مطالب زیر را فرامی‌گیرید. همچنین در انتهای این مطلب تصاویر کیست مویی و فیلم جراحی کیست مویی (قبل و بعد) را می‌توانید مشاهده کنید.

  1. علل به وجود آمدن کیست مویی
  2. راه‌های جلوگیری از بروز این بیماری
  3. علائم کیست مویی و راه‌های تشخیص آن
  4. روش‌های درمان کیست مویی
  5. روش انجام عمل جراحی سینوس 
  6. عوارض کیست مویی

شما همچنین می‌توانید سوالات خود در رابطه با کیست مویی را از دکتر سعادتی بپرسید. به انتهای این مطلب مراجعه کنید و سوال خود را در قسمت نظرات عنوان کنید. دکتر سعادتی پاسخ سوالات شما را در همین صفحه خواهند داد.

با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد بیماری کیست مویی در پایین کمر را عنوان کنیم.

مقایسه لیزر کیست مویی با جراحی های دیگر

کیست مویی چیست؟

کیست مویی شامل یک کیسه در زیر پوست است که حاوی مو و بقایای مرده پوست است. در مراحل اولیه ممکن است برجستگی و التهاب کوچکی را احساس کنید. پس مدت زمان کوتاهی این کیست منافذی به بیرون باز می کند و شما شاهد علائم بیشتری از بروز کیست مویی خواهید بود. تا زمانی که جدار آن از بین نرود موهای زائد داخل آن رشد کرده و عفونت می‌کنند. بر اثر عدم درمان به موقع ، این ناحیه دچار آبسه و در نهایت فیستول می شود. 

لیزر کیست مویی و آبسه

 

علت بروز کیست مویی پایین کمر

علت بروز کیست هم می‌تواند به دلایل محیطی و عادات زندگی شخص باشد و هم می تواند زمینه وراثتی داشته باشد. افرادی که دارای پوست حساسی هستند و در عین حال پر مو و دارای موهای ضخیم هستند، بیشتر از افراد دیگر مبتلا می‌شوند. همچنین افرادی که سابقه این بیماری در خانواده آن‌ها وجود دارد باید بیشتر از افراد دیگر مراقب باشند تا به سینوس مویی مبتلا نشوند. 

آناتومی کیست مویی

سینوس پیلونیدال را بیماری  Jeep Drivers نیز می نامند. زیرا بیماری رایج رانندگان جیپ در زمان جنگ جهانی بوده است. این افراد به دلیل نشستن طولانی بر روی صندلی سخت جیپ به این بیماری مبتلا می شدند.

 سینوس پیلونیدال

 

علایم و تشخیص کیست مویی پایین کمر

همانطور که ذکر شد این عارضه پوستی در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و اگر سابقه این بیماری را در خانواده دارید بیشتر حساس باشید. در صورتی که برجستگی و حالت غیر طبیعی و تورم در پایین کمر احساس کردید سریعا به یک متخصص جراحی مراجعه کنید تا از عدم وجود خطر مطمئن شوید.

در مراحل پیشرفته تر ، سوراخ یا منفذهای ریزی در ناحیه مشاهده می کنید.

در صورتی که عفونت کند ترشحات چرکی و بوی بدی را احساس خواهید کرد.

فیستول و آبسه می تواند همزمان با کیست مویی ایجاد شود

کیست مویی در پایین کمر ممکن است عمقی به اندازه یک سانتی متر و یا بیشتر داشته باشد که در ویزیت اولیه نمی توان اندازه دقیق آن را تشخیص داد. تشخیص قطعی و اطمینان از میزان اندازه و ناحیه منتشره با ام آر ای و یا عکس رنگی به خوبی امکان پذیر است.

تشخیص افتراقی کیست مویی پایین کمر

ممکن است کیست مویی با تراتوم اشتباه گرفته شود. به همین منظور تشخیص افتراقی کیست درموئید از تراتوم بسیار مهم است. زمانی که به یک متخصص جراحی عمومی مراجعه می کنید اگر تشخیص را بر تراتوم بگذارد شما را به یک انکولوژیست معرفی می کند. در این مواقع تراتوم باید کاملا تخلیه گردد و روند درمان ، متفاوت خواهد بود.

لیزر کیست مویی پیشرفته

 

پیشگیری از کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

​اگر موهای ضخیمی دارید و مدت طولانی هم می‌نشینید حتما نکات زیر را رعایت کنید تا دچار کیست مویی پایین کمر نشوید:

  • تمیز نگه داشتن ناحیه
  • اجتناب از نشستن های طولانی
  • عاری کردن ناحیه از مو به خصوص حذف موهای زائد توسط لیزر
  • جا به جایی کل زخم از خط وسط ، زیرا عود همیشه در خط وسط روی می دهد
  • پایه فلپ باید شکاف وسطی جدید باشد بنابراین موها به راحتی آنجا جمع نمی شوند.
  • اگر شغل نشسته دارید دقت کنید هر ۳۰ دقیقه بایستید و نشیمنگاه نرم انتخاب کنید
  • موهای زائد ناحیه را از بین ببرید. (لیزر موهای زائد گزینه مناسبی برای این امر است)
  • از پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی اجتناب کنید
  • وزن خود را کم کنید و رژیم غذایی مناسب داشته باشید

توجه داشته باشید طبق مقاله های خارجی ریشه کن کردن کیست مویی با عمل جراحی غیر ممکن است.

درمان و جراحی کیست مویی

روش های درمان کیست مویی پایین کمر

اصل درمان کیست بر روی تخلیه و از بین بردن جدار است. اگر بیمار مبتلا به این عارضه همراه با بیماری های دیگری مثل آبسه مراجعه کند روند درمان بدین شکل است که ابتدا آبسه تخلیه می شود سپس عمل اصلی آغاز می شود.

در برخی موارد با تخلیه اولیه آبسه علائم کیست مویی از بین خواهد رفت.


کیست مویی کیست ,مویی ,کمر ,بیماری ,تشخیص ,جراحی ,کیست مویی ,پایین کمر ,مویی پایین ,می شود ,موهای زائد ,متخصص جراحی عمومیمنبع

کیست مویی پایین کمر

زیباترین روستاهای ایران از نظر وب‌سایت theculturetrip.com

زمستان، فصلی برای سفر به جنوب ایران

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

مشخصات

آخرین جستجو ها

ارائه طرح توجیهی طراحی سایت سه سوت وب محرم 94 محرم 1394 دانلود مداحی محرم 94 کریمی معماری داخلی و دکوراسیون منزل 09197977577فریب فلزیاب های دوربینی را نخورید | دروغی بیش نیست پیشوا نیوز فروشگاه تخصصی محصولات مراقبت از خودرو دایان شاپ بستنیی گل سنگ